Monday, October 5, 2009

Salam Aidilfitri buat semua

Salam semua,

Sorila kekawan menyepi seketika ketika aidilfitri menjelma. belum terlambat untuk kami sekeluarga mengucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI MAAF ZAHIR DAN BATIN.


AURA OPEN HOUSE....

Jemputan open house datang mencurah-curah. Hinggakan tidak mampu memenuhi semuhajemputan itu. weekend selepas balik raya ni dipenuhi dengan mengunjungi rumah terbuka rakan taulan dan sahabat handai yang tidak berkesempatan beraya bersama awal syawal yang lalu. kawan nak datang beraya kat rumah kita pun payah ye la sibuk memenuhi jemputan lain. Kedai makan pun agak sepi kerana semua orang masih sibuk mengunjungi rumah terbuka. Jalan raya.....lazimnya ujung minggu pasti sesak. Try lah keluar ujung minggu arah ke KL, Shah Alam ke bole tahan la juga.

bagi yang jaga badan, beringat la bila p open house yea... maklumlah macam2 ada.


Begitulah indahnya Malaysiaku tercinta nan permai. Budaya kunjung mengunjungi masyarakat bandar yang masih lagi diamalkan dan tidak dilupakan. Pengerat silatulrahim.

Namun dalam masa sama kita jangan lupa kepada saudara2 kita yang susah, yang kehilangan orang yang tersayang serta kejadian tragedi gempa bumi yang berlaku di Padang, Indonesia, taufan Ketsana di Filipina serta tsunami di Kepulauan Samoa. Semuanya kehendak Allah S.W.T. Panjatkan kesyukuran kepada Allah SWT negara kita terhindar dari bencana dan musibah. Kita hanya mampu merancang Tuhan penentu segalanya.

kelangsungan hidup balik raya perlu diteruskan. Apa yang perlu langsaikan, langsaikan. Bil2, yuran anak, ansuran rumah, kereta??? Lu fikirla sendiri.

Anak2 banyak dapat duit raya? didiklah generasi cilik dengan budaya suka menabung. kadang2 anak2 kita dapat ratusan RM juga la seorang2. apa lagi SIMPANLA...

bagi yang berniaga pasti senyum memanjang keuntungan ada di tangan setelah penat dan berhempas pulas menyiapkan tempahan di bulan ramadan lalu. keuntungan jadi pertaruhan. Insyaallah dipanjangkan umur rezeki bertambah di ramadan akan datang. tapi perlu ingat, keikhlasan dalam berniaga juga memberi pahala kepada kita.....

Wassalammmmmm........

No comments: