Sunday, January 23, 2011

Pau Daging


Beli tepung segera-tinggal nk uli je...


Dah lama nk makan pau daging ni tapi baru semalam sempat buat....tepung ni 1 kg. saya buat 1/2 kg je, dapat menghasilkan 15 biji dgn berat 60 gm. Puas hati ler dapat makan inti buatan sendiri...tidak rugi untuk menggunakan tepung segera ni sebab semua bahan2 yang diperlukan ada, tinggal nk uli dengan air suam je..saya guna tangan tuk uli, dan tidak serumit buat roti. Pau yang lembut dan gebu walaupun dh sejuk....





satu doh berat 60 gm





ha.....tunggu kembang siap untuk dikukus..






Inilah hasilnya....gebu dan lembut






Amacam......emmmm menyelerakan..dengan telur rebus. Payah nak dapatkan di mana2 kedai. Pasal inti kita boleh bubuh banyak mana kita nak.....dan amat sesuai untuk minum petang...

No comments: